2008. április 14., hétfő

Az EMK a nagyvilágban


Az EMK az Egyesült Államokból indult ki az 1970-es években, innen terjedt tovább Kanadába és Mexikóba illetve Dél-Amerikába (3 ország) valamint a többi földrészre, Európába (26 ország), Ázsiába (15 ország), Afrikába (11ország) és Ausztráliába meg Új-Zélandra. Ma a hat földrész 60 országában vannak EMK trénerek és EMK csoportok, melyek elérhetősége a CNVC honlapján megtalálható.

3.1 A szervezet jövőképe, küldetése, és célja

A szervezet jövőképéről, küldetéséről és céljáról az angol nyelvű honlapon[1] olvashatunk részletesen.

Jövőkép (Vízió):

A CNVC egy olyan globális szervezet, amely olyan világról álmodik, ahol mindenkinek kielégülnek a szükségletei és a konfliktusokat békésen oldják meg. Ebben a jövőképben az emberek az EMK-t használják arra, hogy világméretű, az életet szolgáló hálózatokat hozzanak létre és működtessenek a gazdaságban, az oktatásban, az igazságszolgáltatásban, az egészségügyben és a békefenntartásban.

Küldetés (misszió):

Küldetésüknek tartják, hogy előmozdítsák ezt a jövőképet azáltal, hogy segítenek ilyen életet szolgáló rendszereket létrehozni saját magunkban, személyes kapcsolatainkban és szervezeteken belül. Ezt azáltal teszik, hogy élik és tanítják az EMK-t.

Cél:

A CNVC célja, hogy gondolatokat, tapasztalatot és támogatást adjon az EMK közösség életéhez. Ezt azáltal teszi, hogy olyan tréningeket, tananyagokat, szervezeti tanácsadást és projekteket biztosít, amelyek segítik a harmonikus és hatékony kapcsolatok fejlődését.[1] www.cnvc.org Letöltés ideje: 2008.01.19.

Nincsenek megjegyzések: